Hop til hovedindholdet

Webinar: Præsentation af materialer


Dato og tid

Onsdag d. 10. marts 2021 kl. 15:15 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 10. marts 2021 kl. 13:00

Sted

Zoom, -, - - Zoom
-
- -

Webinar: Præsentation af materialer


Arrangementsbeskrivelse

Medierådet præsenterer udvalgte materialer til brug i skolen:

15:15: Digital Genial - aktiviteter til forældremødet (1.-6. klasse)
15:30: Persondata-hva'-for-noget? (3.-9. klasse)
15:45: DELT - om unge og digitale sexkrænkelser (7.-10. klasse)

Materialerne præsenteres af Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, projektleder og Diana Bjørn Milenkovic, projektleder.

Webinaret afholdes i Zoom og invitation sendes forud for arrangementet.

Mere om de gratis materialer og find dem her:

Digital Genial

Formål: Et aktivitetsbaseret online-materiale, der understøtter og styrker dialogen mellem hjem og skole i forhold til den digital trivsel og klassekultur i indskoling og mellemtrin. Målet med materialet er at give den fagprofessionelle et fundament samt konkrete værktøjer til at facilitere en konstruktiv og involverende dialog på forældremødet omkring klassens digitale trivsel og retningslinjer.

Indhold: Værktøjskassen består af aktiviteter, der er bygget op over interviewfilm med eksperter som oplæg til debat, dilemmaer til drøftelse og refleksion samt aktive øvelser, hvor forældrene skal forholde sig til egne og deres børns digitale vaner og brug. Der er både aktiviteter til forældremødet uden børn og forældremødet med børn. Materialet indeholder i alt 20 aktiviteter, og de er estimeret til at kunne gennemføres på mellem 10-25 minutter.


Persondata-hva'-for-noget?


Formål:
Et undervisningsmateriale til elever i grundskolen. Formålet er at styrke den kritiske forståelse hos børn og unge, og hvad de selv kan gøre, når det kommer til deres persondata på nettet.

Indhold: Materialet består af aktiviteter, som får eleverne til at reflektere over, hvordan de deler data, når de er online. Eleverne skal både lytte til podcasts, se film og diskutere og producere selv. De skal arbejde med formidling til jævnaldrende og forholde sig til forskellige dilemmaer og hverdagssituationer. Materialet er opbygget, så det understøtter læreren i at undervise i et komplekst emne som persondata. Man skal ikke være ekspert på området for at bruge det i sin undervisning.


DELT


Formål
: Et projekt, der handler om at forebygge og reducere digitale sexkrænkelser blandt unge ved at styrke deres kompetencer i at kunne omgås intimt billedmateriale på nettet.

Indhold: Projektet rummer bogen ’DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’ og formidling af det gratis tilgængelige undervisningsmaterialet ’deSHAME’ fra Red Barnet. Man kan gratis downloade bogens forord og tre udvalgte cases som pdf. De tre cases rammesætter og belyser på hver deres måde emnet digitale sexkrænkelser, da vi både møder unge, der fortæller om at være blevet delt og unge, der har været med til at dele andre. Sammen med de medfølgende refleksionsspørgsmål kan casene bruges i undervisningen. Bogen kan lånes som e-bog på eReolen eller købes via forlaget Straarup og Co.